Kurser

Just nu håller jag endast kurser online. Vill du boka in mig för en kurs får du gärna höra av dig!


Ljudträningsutmaning- start 1 februari


Skvallerträningskurs

Denna kurs kommer att lära dig att göra din hund till en riktig skvallerbytta!

Skvallerträning är en perfekt träningsform för dig som har en hund som reagerar på saker genom t.ex. utfall, skälla eller visa frustration och funkar både på promenad och inomhus.


Skvallerträning går ut på att hunden kommer till matte eller husse och berättar att de sett ett stimuli (det de tidigare reagerat på) istället för att skälla, hoppa eller kasta sig i kopplet. Det är inte ett lydnadsmoment där hunden endast ska sitta och titta på sin ägare. Detta får man till genom noggrann träning och att lyssna på sin hund så att den får mer kontroll (ex. kan se den mötande hunden) och blir bekväm med stimulit, genom motbetingning.

Kursledarna är båda utbildade etologer vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

Jannice är certifierad Fear-Free personal, dogparkour-instruktör och instruktör för beteende-hanteringskurs. Läs mer om Jannices utbildningar här.

Anna-Maria har läst masterprogrammet Applied Ethology and Animal biology för Per Jensen (professor i etologi) på Linköpings Universitet. Hon driver idag företaget Etologica där hon hjälper hundägare att förstå och rehabilitera sina hundars beteenden genom beteenderådgivningar, kurser och föreläsningar. Anna-Maria och hennes licenserade ID-hund Aron har också sökt efter försvunna katter och andra djur, Aron är nu pensionerad som ID-hund.


Hundens beteende

Grundkurs i hundens etologi. Kursen innehåller sex föreläsningar och i varje avsnitt är den en ny etolog som håller i föreläsningen. Varje föreläsning är ca 40-60 min långt och det finns alltid en kort text-sammanfattning. Efter avslutad webbkurs erhåller du ett kursintyg. Kursen innehåller också lättare quiz för att du ska kunna kontrollera din kunskap samt ett frivilligt prov, inga andra kursuppgifter ingår men vi ser gärna att ni diskuterar med varandra i kommentarsfältet om ni vill!

Kursen sträcker sig över sex (6) veckor (ett avsnitt i veckan).


Hunddagiskurs

För dig som vill driva hunddagis eller hundpensionat!

För att driva hunddagis eller hundpensionat krävs att du har god kunskap om hundar.

Syftet med den här kursen är att uppfylla Jordbruksverkets utbildningskrav och ge dig som kursdeltagare kvalitativ och god kunskap i ditt framtida yrkesutövande. Det går såklart bra att läsa kursen även om du inte tänkt söka tillstånd för hunddagis eller hundpensionat utan “bara” vill lära dig mer om hund.

Kursen är helt webbaserad och innehåller föreläsningar med flera etologer och en veterinär, hemuppgifter och quiz där du kan kontrollera din kunskap. Du kan hoppa på kursen när du vill och har tillgång till allt material i minst 4 månader. Du gör kursen i din egen takt och har tillgång till alla avsnitt under hela kursperioden. Du erhåller ditt kursintyg senast efter 4 månader om du har skickat in alla dina uppgifter och fått dem godkända.

I kursen får du också tillgång till flera föreläsningar från vår webbkurs Hundens beteende – med etologer.

Efter avslutad kurs erhåller du ett kursintyg.

I kursen ingår:

  • Onlineföreläsningar (förinspelade)
  • Studiematerial i form av kompendium med från alla föreläsningar
  • Tillgång till kursrummet där du kan diskutera med kurskamrater
  • Intygsmall och checklista för praktik
  • Hemuppgifter och Quiz

Till kursen behöver du:

  • Internet och dator
  • Word eller annat skrivprogram
  • För att hänga med i kursen krävs att du har viss tidigare erfarenhet av hund. Kursen är skapad för dig som vill starta hundverksamhet.

Praktik

För att få tillstånd från Jordbruksverket måste du kunna visa att du arbetat eller gjort praktik på hunddagis/hundpensionat. Vi på Etolog.se rekommenderar 2-4 veckor beroende på din kunskapsnivå och tidigare erfarenhet. Du ombesörjer själv praktikplats. I kursen igår en uppgift kring din praktikupplevelse och därför ser vi gärna att du gör din praktik under kursperioden men har du tidigare gjort praktik kan du använda denna erfarenhet till praktikuppgiften.

Har du frågor om kursen? Välkommen att kontakta Etolog.se på info@etolog.se