Kurser

Vill du boka in mig för en kurs får du gärna höra av dig!Skvallerträning

Denna kurs kommer att lära dig att göra din hund till en riktig skvallerbytta!

Skvallerträning är en perfekt träningsform för dig som har en hund som reagerar på saker genom t.ex. utfall, skälla eller visa frustration och funkar både på promenad och inomhus.


Skvallerträning går ut på att hunden kommer till matte eller husse och berättar att de sett ett stimuli (det de tidigare reagerat på) istället för att skälla, hoppa eller kasta sig i kopplet. Det är inte ett lydnadsmoment där hunden endast ska sitta och titta på sin ägare. Detta får man till genom noggrann träning och att lyssna på sin hund så att den får mer kontroll (ex. kan se den mötande hunden) och blir bekväm med stimulit, genom motbetingning.

Kursledarna är båda utbildade etologer vid Sveriges Lantbruksuniversitet.

Jannice är certifierad Fear-Free personal, dogparkour-instruktör och instruktör för beteende-hanteringskurs. Läs mer om Jannices utbildningar här.

Anna-Maria har läst masterprogrammet Applied Ethology and Animal biology för Per Jensen (professor i etologi) på Linköpings Universitet. Hon driver idag företaget Etologica där hon hjälper hundägare att förstå och rehabilitera sina hundars beteenden genom beteenderådgivningar, kurser och föreläsningar. Anna-Maria och hennes licenserade ID-hund Aron har också sökt efter försvunna katter och andra djur, Aron är nu pensionerad som ID-hund.

Ett Logiskt Hundläger

Årligt läger i Härnösand som hålls av mig och etolog Anna-Maria Svedberg. Vi håller oss till få personer vilket betyder att alla får mycket hjälp och stöd samt att hundarna får chans att hålla avstånd och vara sitt bästa jag.

Vi tränar allt från koppelhantering till dogparkour samt pratar om inlärningsteori och grillar. Det är ett väldigt uppskattat läger och hålls igen 20222. Håll utkik efter mer info!