Vår nya vovva

0

Sen en tid tillbaka har vi en ny vovva – Stella. Hon är en blandras, ursprungligen från Cypern, men hämtades till Sverige som valp av ett härligt par som bor i Stockholm.

Tyvärr blev hon troligtvis traumatiserad på planet, om inte tidigare också, då hon nu lever med många rädslor. Hon blir rädd av ljud, många ljud. Hon blir rädd av rörelse, kombinerat med ljud, men även ensamt. Hon blir rädd för människor, speciellt män och framförallt de i varselkläder. Hon blir också rädd för nya föremål och i nya miljöer.

Nu kan man ju tro att hon går och är rädd exakt hela tiden och hennes liv måste vara fruktansvärt. Och en del av tiden är det säkert inte roligt, men den delen jobbar vi på.

Jag vill att alla ska se hunden vi har, bakom rädslan, vilken underbar hund hon är.

Det är anledningen till detta inlägg. För de som bara träffar en sån här hund, en rädd hund, på promenaden eller en snabbis på besök. De ser inte. De förstår inte. De ser bara rädslan. Ser alla problem och undrar hur man kan ha en sån hund. Hur man orkar.

Men jag ska berätta för er om den Stella jag ser. Den Stella jag ser, hon är busig. Hon tar dotterns mjukisdjur och pinnar med en finurlig min.

Hon är modig! Hon övervinner sina rädslor varje dag. Inte alla och inte så att de är borta, men ett steg i taget. Och hon gör det med nyfikenhet och glädje. Hon är stark. Stark och känslig. Det kan ändå vara en bra kombination.

Hon är också mysig, kelig och härlig. Hon vill vara nära och gärna trycka sitt mysiga lilla plyte in under hakan på en.

Hon är också en jävel på träning! Hon har ett oerhört driv och mod i träningen. Hon visar glädje och snabbhet och är otroligt träningsvillig, vilket såklart är en fördel när det kommer till att träna bort alla rädslor. Och hon är smart! Smartare än mig som tränar henne och det är tur, för annars skulle hon aldrig lära sig nåt.

Jag längtar till sommaren, jag längtar till pandemin är över, tills kurserna startar och vi får gå tillsammans och visa vad hon kan. Mina planer är agility, men det kommer nog inte sluta där. Jag vill allt för henne.

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *