Att plocka russinen ur kakan!

0
För det första – varför heter det russin och inte typ godis eller choklad? Det är väl godbitarna man vill ha ut?! Jaja, en del kanske gillar russin. Jag kommer skriva russin så alla vet vilket ordspråk jag menar men jag kommer att tänka på choklad. Och ska kakan vara den dåliga delen eller? Mycket förvirrande ordspråk, men det jag menar är alltså att plocka de bra sakerna ur en mix av bra och dåligt. Typ. Nu ska jag sluta svamla och komma till saken – kakan.
Detta är inte ett inlägg om hur man hittar dessa godbitar eller hur man lär sig att se det goda i det onda. Detta är ett inlägg om varför vi inte ska plocka några russin ur någon kaka.

Kanske bara ska förtydliga att kakan är olika personer/hundtränare/influenser inom hundträning och russinen är träningsmetoder/träningssätt/filosofier. Det blir en väldigt förvirrande text annars.

Som jag ser det så finns det (minst) 5 problem med att plocka russinen ur kakan:

1. En del kakor kanske inte har russin i sig, eller bara väldigt få russin. Men det är den enda kakan vi har så vi tar en bit ändå, vi är ju hungriga…

Om man bara har tillgång till en viss typ av hundtränare (exempelvis de som mest visas på TV) så finns det tyvärr inte så många bra delar att plocka. Detta gör att vi tar det näst bästa vi ser, eller det näst, näst bästa, men som kanske ändå inte känns helt rätt.

2. Ofta sitter det massa kaksmulor över hela russinet. De har liksom bakats fast där och vägrar släppa.

Det kan vara svårt att skilja godbitarna i träningsmetoderna eller träningssättet från det som inte är lika bra. Var går gränsen liksom och hur ska man hitta den?

3. Det hela är ju faktiskt en subjektiv kaka. Du bestämmer ju själv var och hur stora russinen är och det är ju baserat på dina kunskaper, åsikter och erfarenheter.

Detta kanske är det största problemet. Du ser ju faktiskt inte var russinet slutar och kakan börjar. Du vet alltså inte egentligen vad som är bättre och sämre hundträning. Det är ju helt upp till dig att bestämma.

4. Kakan själv tror att den är ett stort russin.

Om man skulle prata med hundtränaren om dennes metoder och träningsfilosofi så skulle den såklart bara ha bra saker att säga. De själva tror ju såklart att allt de gör är rätt, annars skulle de inte göra det.

5. Om du äter/köper kakor med russin så bidrar du till att kakor med russin fortsätter att produceras.

Detsamma som med varor gäller såklart tjänster. Det som efterfrågas/säljer/gillas kommer att fortsätta finnas. Så om vi nu inte gillar hela kakans ingredienser, varför ska vi då slösa tid och pengar på den.

Om det är russin du vill ha, köp ett paket med russin!

Bildresultat för russin

Related Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *